[colabot5]

Voormalig president Trump beschuldigde president Biden er zondag van dat hij het kantoor van de officier van justitie van Manhattan “volstopt” door een geheime betaling aan volwassen filmster Stormy Daniels te onderzoeken bij ambtenaren van het ministerie van Justitie, ondanks dat het een stadskantoor is.

Trump’ ging naar zijn platform Truth Social claim Biden heeft het bureau van de procureur-generaal “geladen” met mensen van het ministerie van Justitie”, inclusief wat hij een “DOJ-agent” noemde, gestuurd vanuit Washington, D.C. Trump specificeerde niet welke persoon hij bedoelde met de agent.

“Biden wil doen alsof hij niets te maken heeft met de aanval van de officier van justitie in Manhattan op de democratie, terwijl hij in feite het kantoor van de officier van justitie heeft ‘gevuld’ met DOJ-mensen, waaronder een top DOJ-agent uit DC”, schreef Trump.

Hij schoot ook op officier van justitie Alvin Bragg, van wie hij beweerde dat hij “zijn bevelen van DC opvolgde”

Bragg, een democraat, is een gekozen ambtenaar van New York City die eind vorig jaar aantrad. Zijn kantoor bestaat uit stadsambtenaren en staat niet onder leiding van de president, die toezicht houdt op federale ambtenaren.

In zijn functie vestigde Trump ook de aandacht op zijn campagne om zijn valse bewering te bevestigen dat hij de democratische presidentiële uitdagers “TWEEMAAL” had verslagen ondanks het verlies van de verkiezingen van 2020 voor een tweede termijn.

Een grand jury in Manhattan zal naar verwachting de zaak aanklagen die wordt onderzocht door het kantoor van Bragg, die betrekking heeft op betalingen aan Daniels tijdens de presidentiële campagne van Trump in 2016. De zaak was eerder gesloten voordat Bragg besloot deze te heropenen.

Aanklagers hebben een aanklacht tegen Trump aangekondigd, maar het is niet bekend wanneer dat zal zijn. Trump beweerde zaterdag dat hij dinsdag zou worden gearresteerd in verband met de zaak, maar het parket bevestigde dergelijke details niet.

Een woordvoerder van Trump zei zaterdag dat de voormalige president geen “melding” van een dergelijke actie heeft ontvangen.

“President Trump heeft gelijk als hij zijn onschuld en de bewapening van ons systeem van onrechtvaardigheid benadrukt”, zei de woordvoerder.

Het ministerie van Justitie onderzoekt Trump ook in zaken als het mogelijk verkeerd omgaan met geheime documenten en de opstand in het Capitool op 6 januari, evenals pogingen om zijn verkiezingsnederlaag van 2020 ongedaan te maken.

Procureur-generaal Merrick Garland is aangesteld door Biden, maar het Witte Huis zegt regelmatig dat het zich niet bemoeit met zaken die te maken hebben met federale onderzoeken.

The Hill heeft contact opgenomen met het Witte Huis en het kantoor van de officier van justitie voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *