[colabot5]

Voormalig president Trump verwelkomde zondag het nieuws dat Robert Costello, die ooit juridisch adviseur was van ex-Trump-advocaat Michael Cohen, maandag zal getuigen voor een grand jury in New York die de vermeende betrokkenheid van Trump bij een zwijggeldregeling onderzoekt.

“Zojuist is aangekondigd dat de belangrijkste getuige voor een grand jury in New York, de hoog aangeschreven advocaat die ooit een veroordeelde misdadiger, gevangene en seriële oplichter en leugenaar vertegenwoordigde, Michael Cohen, dat morgenmiddag zal doen”, schreef Trump in een verklaring. all-caps Waarheid Sociale brieven publiceren Zondag.

“De informatie die ze zullen presenteren zal zogenaamd definitief en onweerlegbaar zijn! Heksenjacht!!!”, voegde hij eraan toe.

Costello, die de afgelopen jaren ruzie heeft gehad met Cohen, bevestigde aan The Hill dat hij maandag voor een grand jury zal verschijnen.

Cohen, een kroongetuige in het onderzoek, zei zondag dat hij was gevraagd om als “weerleggende getuige” te verschijnen door het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan en gaf aan dat er maandag nog een getuige zou verschijnen.

Dat zegt een persoon die bekend is met de zaak Geassocieerde Pers dat Costello contact opnam met de advocaat van Trump om te zeggen dat hij informatie had die in tegenspraak was met wat Cohen eerder had verklaard en Trump kon vrijpleiten.

Een grand jury onderzoekt de vermeende rol van Trump bij het in het geheim afbetalen van volwassen filmster Stormy Daniels voorafgaand aan de verkiezingen van 2016 om te voorkomen dat ze een vermeende affaire die ze met de voormalige president had aan het licht zou brengen. Cohen heeft toegegeven betrokken te zijn bij de betalingen, terwijl Trump de affaire heeft ontkend.

Het New Yorkse onderzoek naar de voormalige president kwam in het middelpunt van de politieke radar van het land te staan ​​nadat Trump zaterdag in een post op Truth Social zei dat hij verwachtte dinsdag gearresteerd te worden in verband met het onderzoek. Trump heeft opgeroepen tot protesten over zijn mogelijke arrestaties, wat heeft geleid tot bezorgdheid over geweld.

In 2018 werd Cohen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens fraude en betaalde hij $ 1,4 miljoen aan restitutie en werd $ 500.000 verbeurd verklaard. Sindsdien is hij een regelmatige criticus van zijn voormalige klant en baas.

Costello sprak naar verluidt met Cohen over het vertegenwoordigen van hem in 2018 en benaderde vervolgens Trump-functionarissen over gratie namens Cohen. Hun relatie verzuurde echter toen Cohen een uitgesproken criticus van Trump werd en Cohen weigerde Costello’s juridische rekening te betalen, volgens De New York Times.

Het kantoor van de officier van justitie weigerde commentaar te geven op de vraag of Costello maandag voor een grand jury zal verschijnen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *