[colabot5]

Voormalig president Trump en auteur E. Jean Carroll, die hem ervan beschuldigden haar in de jaren negentig te hebben verkracht, zijn overeengekomen om Carroll’s smaadclaims tegen Trump van twee processen tot één samen te voegen.

Roberta Kaplan, de advocaat van Carroll, zei ua brief aan de Amerikaanse districtsrechter Lewis Kaplan op vrijdag namens alle betrokken partijen om te verzoeken dat de twee processen die voortkomen uit afzonderlijke Trump-opmerkingen die volgens Carroll lasterlijk waren, worden samengevoegd tot één proces.

Carrolls advocaat en de rechter hebben niets met elkaar te maken.

De advocaat verklaarde in de brief dat de partijen het erover eens waren dat het geconsolideerde proces op 25 april zou beginnen en de aansprakelijkheid en schadevergoeding voor beide zaken zou dekken.

De eerste lasterzaak komt voort uit opmerkingen die Trump in 2019 maakte waarin hij Carroll ervan beschuldigde te liegen over beschuldigingen van verkrachting en kritiek had op haar fysieke uiterlijk. De tweede komt voort uit een bericht dat hij in oktober op Truth Social plaatste, waarin hij zei dat de bewering “een hoax en een leugen” en “een complete hoax” was.

Carroll klaagde Trump ook aan voor accu in een andere lasterzaak nadat New York de Adult Survivors Act had aangenomen open een termijn van een jaar voor overlevenden van verkrachting en aanranding om de vermeende dader aan te klagen, zelfs als de verjaringstermijn is verstreken.

Een verzoek om een ​​geconsolideerd proces moet worden goedgekeurd door de rechter.

Als de motie wordt toegewezen, verzoeken de partijen de jury een apart formulier te gebruiken om de eventuele schadevergoedingen voor elke motie te identificeren. Ze zouden ook overeenkomen om geen uitstel van de proefdatum te zoeken.

De advocaat van Carroll zei in de brief dat de partijen geloven dat het consolideren van de zaken in het belang van de rechter zou zijn, aangezien Kaplan erkende dat “dezelfde feitelijke kwestie ‘centraal’ is” in beide zaken.

“Vanwege de overlappende aard van deze procedures, zal een enkel proces de totale kosten verlagen, het risico van inconsistente feitelijke vaststellingen of verwarring van de jury voorkomen, en kosten besparen voor de rechtbank (en ook voor getuigen aan beide kanten)”, aldus de brief.

Een rechter oordeelde vorige week dat een jury in een smaadzaak een “Access Hollywood”-tape uit 2016 mag horen waarop de toenmalige kandidaat Trump spreekt over ogenschijnlijk ongewenste seksuele toenadering tot vrouwen en twee andere vrouwen die Trump hebben beschuldigd van aanranding.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *