[colabot5]

Jason Miller, een adviseur van voormalig president Trump, riep de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), uit voor zijn “radiostilte” tijdens een onderzoek van de grand jury in New York naar voormalig president Trump vanwege zijn vermeende rol in een zwijggeldplan.

Trump suggereerde zaterdag dat hij dinsdag zou worden gearresteerd toen de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, op het punt stond te beslissen of hij hem zou aanklagen in een onderzoek naar betalingen aan volwassen filmster Stormy Daniels tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

Een aantal bondgenoten van Trump kwamen hem te hulp en beschuldigden Bragg ervan zijn kantoor te gebruiken voor partijpolitiek. Voormalig vice-president Mike Pence zei zondag dat de arrestatie van Trump zou voelen “als een politiek geladen vervolging”, wat suggereert dat de aanklager deel uitmaakt van “radicaal links”.

Miller bedankt Pence en de Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy voor het oproepen van ons Bragg-onderzoek twitteren zondag, maar hij noemde andere spraakmakende Republikeinse figuren die hebben gezwegen.

“Bedankt vice-president @Mike_Pence en @VivekGRamaswamy om erop te wijzen hoe radicaal linkse democraten ons land proberen te verdelen in naam van partijdige politiek”, zei hij in een tweet. “Radiostilte van gouverneur @RonDeSantisFL en ambassadeur. @NikkiHaley.”

Haley, een voormalige VN-ambassadeur en gouverneur van South Carolina, is de enige andere grote Republikein die haar bod tegen Trump voor de GOP-presidentiële nominatie officieel heeft aangekondigd. Van DeSantis wordt algemeen verwacht dat hij meedoet, maar hij heeft duidelijk gemaakt dat hij geen aankondiging zal doen vóór de huidige zitting van de Florida Legislature.

Afgevaardigde Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) tweette zaterdag dat Trump “nog meer zal winnen” als hij wordt aangeklaagd.

“En die Republikeinen die toekijken en zijn vervolging toejuichen of niets doen om hem te stoppen, zullen worden blootgesteld aan de mensen en zullen worden herinnerd, veracht en gestraft door de basis”, zei ze. piepte.

Ramaswamy, een zakenman die vorige maand zijn GOP-presidentiële bod aankondigde, noemde de aanklager “rampzalig gepolitiseerd” in twitteren op zondagriep ook DeSantis en Haley op om het onderzoek aan de kaak te stellen.

Voormalig Trump-adviseur Jenna Ellis reageerde op de tweet van Ramaswamy en zei dat DeSantis slim was om niet bij het onderzoek betrokken te raken.

“Ron DeSantis is toch geen kandidaat”, zei ze piepte. “De PAC van Trump heeft hem zojuist geslagen met een ethische overtreding omdat hij zich (naar verluidt) gedroeg als een kandidaat terwijl hij dat niet is, en nu wil de basis dat hij zich als een kandidaat gedraagt? Het kan niet beide zijn. Ik denk dat hij slim is en zich gedraagt ​​als een gouverneur.”

Hij diende een super PAC in, in lijn met ex-Trump klacht met de Florida Ethics Commission eerder deze week die DeSantis beschuldigde van het voeren van een “schaduw-presidentiële campagne”.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.


By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *