[colabot5]

De politiechef die naar de plaats van de arrestatie van Tire Nichols kwam, ging volgens berichten in de media een dag voor een beëindigingshoorzitting met pensioen met een uitkering.

Luitenant DeWayne Smith, die 25 jaar bij de politie van Memphis heeft gewerkt, werd geconfronteerd met disciplinaire aanklachten wegens plichtsverzuim, ongeoorloofde openbare verklaringen en naleving toen hij op 1 maart met pensioen ging bij Memphis. Actienieuws 5 gemeld. Zijn disciplinaire hoorzitting is gepland voor 2 maart.

Tijdens de arrestatie op 7 januari die uiteindelijk leidde tot de dood van Nichols, was Smith niet in staat de 29-jarige medische hulp te krijgen of zijn handboeien af ​​te doen, ondanks dat hij hem had horen zeggen: “Ik kan niet ademen”, volgens NBC-nieuws.

Nichols werd tijdens een verkeerscontrole begin januari op brute wijze geslagen door verschillende politieagenten in Memphis en stierf drie dagen later aan zijn verwondingen. Ondanks dat hij de verwondingen van Nichols opmerkte, kreeg Smith geen rapporten van andere agenten over hun gebruik van geweld.

Smith vertelde de familie van Nichols ook dat hij onder invloed reed, hoewel er geen bewijs was dat die conclusie ondersteunde, en dat hij tijdens de arrestatie geen lichaamscamera droeg, een schending van het afdelingsbeleid, meldde NBC News.

“Het is buitengewoon verontrustend [the Memphis Police Department] accepteerde de pensionering van deze hoge officier! burgerrechtenadvocaat Ben Crump, die de familie van Nichols vertegenwoordigt, zei in een tweet.

“De politie en ambtenaren van Memphis moeten er alles aan doen om luitenant Smith ter verantwoording te roepen en niet toestaan ​​dat zijn laffe aftreden de gevolgen van zijn daden omzeilt!” hij voegde toe.

Zeven agenten zijn ontslagen vanwege de dood van Nichols, waaronder vijf die zijn beschuldigd van doodslag. Drie leden van de brandweer van Memphis werden ook ontslagen omdat ze Nichols geen medische zorg hadden verleend.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *