[colabot5]

Hakeem Jeffries (DN.Y.), leider van de House Minority, haalde zondag uit naar de House Subcommittee on Guns en zei dat hij het niet eens was met de recente opmerkingen van voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.) over het onderzoek van de grand jury in New York naar voormalig president Trump.

Op zaterdag beschuldigde McCarthy de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, ervan het onderzoek te gebruiken voor “politieke vendetta”, waarbij hij zei dat hij de “relevante” commissies zou aanwijzen om te onderzoeken of federale fondsen worden gebruikt om “onze democratie te ondermijnen door zich te mengen in verkiezingen met politiek gemotiveerde vervolgingen. .”

“Ik ben het helemaal niet eens met die stelling”, zei Jeffries op MSNBC’s “Inside With Jen Psaki”, die zondag voor het eerst werd uitgezonden. ‘En het is mij niet duidelijk naar welke commissie de spreker verwijst, misschien naar de zogenaamde bewapeningscommissie, die eigenlijk toepasselijker heet: de commissie voor de bescherming van de rebellen.’

Het onderzoek van Bragg naar de rol van Trump bij undercoverbetalingen aan volwassen filmster Stormy Daniels stond dit weekend centraal in de politieke wereld nadat de voormalige president zei dat hij dinsdag zou kunnen worden gearresteerd in verband met het onderzoek. Veel Republikeinen hebben Trump verdedigd met het argument dat de vervolging politiek gemotiveerd is.

McCarthy bevestigde zondag tijdens een retraite van GOP-kwesties in Orlando, Fla., dat hij verwacht dat Rep. Jim Jordan (R-Ohio) actie zal ondernemen in het Bragg-onderzoek, als hoofd van de Subcommissie Kredieten.

Jeffries zei dat de subcommissie van Jordan, die werd gevormd toen de Republikeinen de controle over het Huis van Afgevaardigden overnamen, vooral samenzweringstheorieën aanwakkerde.

“In plaats van dat de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden zich focust op de economie, focust op inflatie, focust op jobcreatie, focust op gezondheidszorg, blijven ze samenzweringstheorieën verspreiden onder leiding van deze zogenaamde bewapeningscommissie en de toezichtscommissie, in tegenstelling tot om te proberen een gemeenschappelijke basis te vinden met House Democrats om te proberen het leven van gewone Amerikanen te verbeteren, ‘zei hij.

Hij vertelde Psaka ook dat hij “het volste vertrouwen” heeft in de Democraten die de rechterlijke machtscommissie, de toezichtscommissie en de kredietcommissie leiden om op te komen tegen hun GOP-tegenhangers.

Psaki vroeg Jeffries naar een artikel in de Washington Post dat hij en McCarthy een “soort van wapenstilstand” hadden bereikt in een poging om van het Huis een functionerende wetgevende macht te maken.

“We hadden een positieve relatie in de toekomst,” zei hij. “Dat betekent niet dat we geen sterke meningsverschillen met elkaar zullen hebben, zoals we hebben over de voormalige tweemaal afgezette president van de Verenigde Staten van Amerika.”

“Maar we kunnen het erover eens zijn dat we het oneens zijn zonder ons ongemakkelijk te voelen, en we proberen altijd een gemeenschappelijke basis te vinden voor het welzijn van de instelling, voor het welzijn van het congres, voor het welzijn van het land”, voegde hij eraan toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *