[colabot5]

De gouverneur van Arkansas, Sarah Huckabee Sanders (R), heeft wetgeving ondertekend die de weg vrijmaakt voor de bouw van een “monument voor de ongeborenen” op het terrein van de hoofdstad van de staat, zo maakte haar kantoor vrijdag bekend.

De wet heeft tot doel een monument op te richten “als een gedenkteken voor de verloren levens tussen 1973 en 2022 als gevolg van beslissingen van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten en als een voortdurende herinnering aan onze plicht om het leven van elke onschuldige mens te beschermen, hoe jong ook. of oud, of hoe oud die persoon hulpeloos en kwetsbaar kan zijn.

Tekst van Arkansas Senaatswet 307 veroordeelt de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 1973 in de zaak Roe v. Wade, waarin het recht op abortus werd vastgelegd, en daaropvolgende uitspraken zoals Planned Parenthood v. Casey in 1992.

De wet stelt een “Herdenkingsfonds voor ongeboren kinderen” in om geld in te zamelen “met het doel een geschikt monument op te richten en te onderhouden op het terrein van het Capitool om de ongeboren kinderen te herdenken die zijn geaborteerd tijdens het Roe v. Wade-tijdperk”, en vereist dat de Arkansas Staatssecretaris om “de installatie goed te keuren en te organiseren” van het monument.

Het Huis en de Senaat met een Republikeinse meerderheid in Arkansas keurden het wetsvoorstel eerder deze maand goed, maar twee Republikeinse wetgevers stemden tegen het wetsvoorstel.

“Openbare gedenktekens voor de oorlogen van ons land waarin we worden geconfronteerd met een externe dreiging zijn juist en gepast”, zei de Republikeinse afgevaardigde Steve Unger, een van degenen die niet hebben gestemd, volgens de Associated Press. “Een monument voor een voortdurende cultuuroorlog waarin we op elkaar lijken te schieten, is dat niet.”

The Hill heeft contact opgenomen met het kantoor van Huckabee Sanders voor commentaar op het wetsvoorstel dat ze donderdag heeft ondertekend.

Het zogenaamde “trigger” abortusverbod dat al in 2019 was goedgekeurd, werd vorig jaar van kracht toen het Hooggerechtshof Roe v. Wade vernietigde. Arkansas verbiedt momenteel abortus, behalve om het leven van de moeder te redden, zonder uitzonderingen voor verkrachting of incest.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *