[colabot5]

De Democraten zetten zich schrap voor een nieuwe krappe Senaatsrace in Nevada volgende termijn nadat de staat ternauwernood heeft besloten wie het hogerhuis zal controleren bij de tussentijdse verkiezingen.

Vorig jaar slaagden de Democraten erin de zetel van senator Catherine Cortez Masto (D-Nev.) met minder dan een punt te behouden, maar verloren het landhuis van de gouverneur nadat de voormalige sheriff van Clark County, Joe Lombardo, de zittende gouverneur Steve Sisolak (D) had afgezet.

Republikeinen zeggen dat de veranderende demografie en het electoraat van de staat de staat GOP-vriendelijk maken, vooral in de Senaat, waar de zittende senator Jacky Rosen (D-Nev.) in 2024 herverkozen wordt.

“Ze is buitengewoon kwetsbaar”, zegt Jeremy Hughes, een Republikeinse strateeg die aan een aantal races in Nevada heeft gewerkt. “Tumbent op de eerste herverkiezing altijd.”

Senaatsrepublikeinen hebben zich al gericht op Rosen, samen met andere kwetsbare democraten, in de aanloop naar 2024. Nationale Republikeinse Senaatscommissie de advertentie verwijderd campagne die Rosen samen met vijf andere Democraten in functie trof vanwege sociale zekerheid en Medicare.

De peiling die hij vorige maand publiceerde Nevada Independent en OH Predictive Insights liet Rosen zien met een 37 procent gunstige beoordeling en 40 procent ongunstige beoordeling. Het onpartijdige Cook Political Report beoordeelt de race als “lean Democratic”.

Rosen maakte deel uit van een blauwe golf van democraten die hun tussentijdse races van 2018 wonnen, toen de toenmalige congresvrouw de zittende senator Dean Heller (R-Nev.) met vijf punten verdreef.

En 2018 was over de hele linie een redelijk goed jaar voor democraten en enigszins opmerkelijk in Nevada. In 2016 won de democratische presidentskandidaat Hillary Clinton de staat met 2,4 punten, terwijl Cortez Masto de Senaatsrace met dezelfde marge won.

Democraten hebben de afgelopen jaren te maken gehad met krappe marges in de staat. In 2020 versloeg president Biden de toenmalige president Trump met ongeveer 2,4 punten. Twee jaar later versloeg Lombardo Sisolak met iets meer dan 1,5 punt, terwijl de Republikeinse Senaatskandidaat en voormalig procureur-generaal Adam Laxalt met minder dan een punt verloor van Cortez Masto.

De steeds kleiner wordende marges van Nevada kunnen worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder veranderende demografische gegevens. Latino-kiezers vormen ongeveer 30 procent van de bevolking van de staat, terwijl Aziaten ongeveer negen procent van de bevolking uitmaken en Pacific Islanders bijna één procent. volgens het Censusbureau.

“De gegevens die we zien over de steun van Latino’s, is dat Catherine Cortez Masto bijna dezelfde steun van Latino’s heeft gevolgd als president Biden in 2020”, zegt Melissa Morales, oprichter en uitvoerend directeur van Somos Votantes, een Democratische engagementgroep Latijns-Amerikaanse kiezers.

Terwijl de Democraten deze groepen in 2022 wonnen, blijven de Republikeinen zich tot 2024 op deze demografische groepen richten. Sinds afgelopen september heeft het Republikeinse Nationale Comité was geopend bijna 40 gemeenschapscentra in Black, Hispanic en Asian Pacific Islander-gemeenschappen.

De aanhoudende strategie van de Republikeinen maakt de Democraten voorzichtig in de volgende cyclus.

“Ze proberen constant die demografie binnen te dringen en het is een gezamenlijke inspanning jaar na jaar”, zei een Democratische medewerker van Nevada.

Bovendien draagt ​​de voorbijgaande en groeiende bevolking van de staat bij aan de ongerustheid van de Democraten over deze groepen.

“Ze beginnen in te zien dat naarmate deze gemeenschappen groter worden en meer betrokken raken bij de politiek, er minder monolithisch wordt gestemd”, zegt David Damore, voorzitter van de afdeling Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Nevada-Las Vegas.

Damore waarschuwde echter dat de Republikeinen nog steeds niet noodzakelijkerwijs voldoende vooruitgang hebben geboekt met die groepen om ze een boost te geven bij de algemene verkiezingen.

“[Republicans] ze hebben het iets beter gedaan en de naald hier een beetje verplaatst, maar niet genoeg om de marges te krijgen die ze nodig hebben, “zei hij. “Ze moeten ze onder de 60 procent krijgen, en ze zijn er nog niet.”

Het voorbijgaande karakter van de staat kan ook van invloed zijn op Rosen, die volgens critici geen politiek merk heeft. Dit kan echter gedeeltelijk te wijten zijn aan nieuwkomers in de staat die niet bekend zijn met de politiek van Nevada.

“Het is een staat waar kandidaten zichzelf consequent moeten vertegenwoordigen tegenover hun kiezers”, zei een medewerker van de Democratische Nevada. “Dat is een deel van de uitdaging van hardlopen in Nevada.”

Republikeinen willen Rosen ook binden aan president Biden, wijzend op zijn lage goedkeuringsscores. Uit dezelfde peiling van Nevada Independent/OH Predictive Insights bleek dat Biden 40 procent goedkeurde en 55 procent afkeurde.

Biden bezocht dinsdag Las Vegas, woonde een inzamelingsactie van het Democratisch Nationaal Comité bij en kondigde een plan aan om de prijzen van geneesmiddelen op recept te verlagen aan de Universiteit van Nevada, Las Vegas.

Een democratische medewerker van Nevada zei dat problemen aan de keukentafel, zoals het verlagen van de prijzen van geneesmiddelen op recept, de berichtgeving van Rosen zullen beïnvloeden. Bovendien zei de agent dat Democraten, zoals Rosen, waarschijnlijk hard zullen optreden tegen de toegang tot abortus.

“De dreiging van een landelijk abortusverbod zal heel reëel zijn als de Republikeinen in 2024 weglopen”, zei de agent, verwijzend naar een scenario waarin de GOP het Huis, de Senaat en het Witte Huis zou winnen.

Natuurlijk is er ook het effect dat voormalig president Trump zou kunnen hebben op de race als hij volgend jaar de GOP-nominatie wint. Uit de peiling van Nevada Independent/OH Predictive Insights kwam de voormalige president op 42 procent.

“Als Trump onze kandidaat was, dan zou het opnieuw een stem tegen Trump zijn. Net als de eerste zaak was Joe Biden niet de geweldige politicus waar iedereen enthousiast over was. Het was om Trump te pesten’, zei Amy Tarkanian, voormalig voorzitter van de Nevada GOP.

Maar de Republikeinse bank om Rosen uit te dagen wordt nog gevormd. Verschillende republikeinen uit Nevada zijn getipt om de zittende democraat uit te dagen, waaronder militaire veteraan en voormalig senaatskandidaat Sam Brown, die in 2022 verloor van Laxalt. Voormalig congreskandidaat April Becker, die een uitdaging verloor van de democratische vertegenwoordiger Susie Lee (D-Nev. .), werd ook gepubliceerd. Republikeinen wezen ook op senator minderheidsleider Heidi Seevers Gansert (R-Nev.), samen met gepensioneerde bokser en advocaat Joey Gilbert, die vorig jaar de gouvernementele voorverkiezingen van de GOP verloor.

Het probleem dat veel van deze kandidaten hebben, met uitzondering van Gansert, is echter dat ze onlangs over de gehele staat hebben verloren.

“Als we gaan kijken naar een aantal van deze andere mogelijke kandidaten die gefaald hebben bij de laatste verkiezingen en ze gaan proberen zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse Senaat, dan zie ik niet in hoe dat een winnende strategie voor ons zal zijn. ‘, zei Tarkanian.

Uit de peiling van Nevada Independent/OH Predictive Insights bleek dat Rosen beter was dan veel GOP-uitdagers, waaronder Brown, die binnenkwam met een goedkeuringsscore van 25 procent, en Becker, die een goedkeuringsscore van 26 procent heeft.

De meeste Republikeinen en Democraten erkennen dat het te vroeg is om na een jaar en zonder een solide veld van GOP-kandidaten concrete oproepen te doen voor de race.

“Deze gesprekken vinden al plaats”, zei Morales. “Maar ik denk dat de strategie in Nevada altijd is geweest om niets als vanzelfsprekend te beschouwen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *